Lángos vegakolbásszal töltve

Kategória:
Helyi receptek, Egyéb receptek

Létrehozva:
2022-05-21 11:47:18

Cikk írója:
Pest Hirdetője


Lángos vegakolbásszal töltve


A lángos kelt tésztából készült lepény. Sokféle változata ismert, sajtos-tejfölös, káposztás, fokhagymás, ízléstől és a szakács kreativitásától függően. Fesztiválok, búcsúk, balatoni nyaralások kedvelt étele.

Az általam elkészített töltött lángosnak ez egy vegetáriánus változata, a kolbász, bár ez nem látszik rajta, nem hús. De természetesen húsevők bátran  készíthetik vegetáriánus  kolbász helyett virslivel, normál kolbásszal, baconnel, esetleg reszelt sajttal.


Ezt a receptet egy tévéműsorban láttam néhány évvel ezelőtt, azóta gyakran készítem.

 

Hozzávalók:

  • 600 gramm finomliszt 
  • másfél deciliter tej 
  • élesztő 
  • szódavíz 
  • só 
  • bő olaj a sütéshez
  • 8-10 kolbász


Elkészítés:

Az  élesztőt  másfél  deciliter  langyos  tejben pici  cukor  hozzáadásával felfuttatjuk.  A   liszttel   sóval   és   annyi   szódavízzel,   hogy   félkemény   tésztát   kapjunk, összedagasztjuk.  Meleg  helyiségben  megkelesztjük  a  tésztát,  majd  lisztezett  gyúródeszkán kihúzkodjuk téglalapra. A kolbászt megsütjük serpenyőben, vagy sütőben.

A kihúzott tésztán elhelyezünk egy kolbászt, vagy virslit, reszelhetünk rá sajtot is, és feltekerjük. Amikor befedi a húst a tészta, akkor elvágjuk és szép rudat formázunk belőle. A többi hozzávalóval is ugyanígy járunk el. A tésztának mindenhol fednie kell a húst. Addig készítjük, amíg a tészta el nem fogy.  

Forró olajban - én kókuszolajat használok -, megsütjük a töltött rudakat. Forrón tálaljuk.


Tálalás:

Készíthetünk hozzá különféle szószokat, esetleg bevágva beszórhatjuk reszelt sajttal, tálalhatjuk zöldsalátával, de csak simán, és ketchuppel is finom.

 

A megmaradt tésztából készíthetünk hagyományos lángost is.


 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »