Süniket mentett az Állatkert

Kategória:
Helyi cukiságok, Egyéb cukiságok

Létrehozva:
2022-05-22 21:12:06

Cikk írója:
Pest Hirdetője


Süniket mentett az Állatkert


Nemrégiben 47 mentett, sikeresen rehabilitált sünt engedett vissza természetes élőhelyére az Állatkert gondozócsapata. Ennek kapcsán egy kisfilmet is készítettek, a tulajdonkívüli elengedésen túl általában is bemutatva a sünökkel kapcsolatos mentőmunkát.

A sünfélék családjának jó két tucat faja közül Magyarországon az úgynevezett keleti sün honos. Nemcsak a városoktól távoli élőhelyeken fordul elő, hanem kertes házas övezetekben, városi parkokban is gyakori. Ezzel együtt védett fajról van szó, és az Állatkertben zajló vadállatmentő munka keretében a gondozók is erőfeszítéseket tesznek a sünök védelme érdekében.

A mentett, segítségre szoruló sünök között vannak sérült, legyengült állatok, olyanok, akik a szaporodási szezon végén születtek, és így nem volt idejük kellőképpen felkészülni a téli álomra, de akadt már dolguk a gondozóknak elárvult sünökkel, és olyanokkal is, akik avarégetés miatt szereztek sérüléseket. A cél természetesen mindig az, hogy a mentett állatok rehabilitációjával odáig jussanak, hogy végül visszajuttathassák őket természetes élőhelyükre. Nemrég 47 sikeresen rehabilitált sünt engedtek el: az ennek kapcsán készült kisfilmben persze nemcsak magáról az elengedésről lesz szó, hanem a sünmentés egész folyamatát bemutatják.

 

Nézd meg a videót a sünökről. 

 

Forrás:

zoobudapest.hu

Felső kép: pixabay

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »