Kategória:
Helyi receptek, Desszertek, sütemények

Létrehozva:
2022-05-21 11:51:18

Cikk írója:
Pest Hirdetője


Tojásmentes Répatorta


A világ legfinomabb répatortája receptjét osztom meg most.

 

Hozzávalók

2 csésze finomliszt

1 csésze barna cukor

1 csipet só

1 tasak sütőpor

1-2 csipet fahéj

1-2 csipet szerecsendió

1-2 csipet gyömbér

2 nagyobb sárgarépa apróra reszelve

1 marék dió összetörve (NEM DARÁLVA!!!)

fél csésze étolaj

1 csésze frissen facsart narancslé

vanília kivonat

 

 

Elkészítés

1. lépés: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra

2. lépés: Vajazzunk és lisztezzünk ki egy tortaformát

3. lépés: Egy nagy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat: liszt, sütőpor, só, cukor, vaníia, fűszerek (dió kivételével)

4. lépés: Egy kisebb tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat: répa, olaj, narancslé

5. lépés: A nedves hozzávalókat öntsük a száraz hozzávalókhoz, keverjük simára, majd adjuk hozzá a diót

6. lépés: Ha túl száraz az alapanyag, akkor adjunk hozzá még egy kis narancslevet. DE NE LEGYEN FOLYÓS, piskótatészta anyagú legyen

7. lépés: Öntsük bele a masszát az előre elkészített tortaformába, és 40 percig süssük

8. lépés: FONTOS!!! 30 perc után ellenőrizzük, hogy nem nagyon pirul-e a teteje. Ha igen, akkor takarjuk le fóliával, és süssük tovább

9. lépés: Rácsra tesszük hűlni, ha kihűlt, akkor egy nagy tányérra

10. lépés: Addig készítsük el a mázat a tetejére

 

 

Máz

25 dkg mascarpone

5 dkg teavaj

15 dkg porcukor

1 narancshéj reszelt héja

1 narancshéj kifacsart leve

Az alapanyagokat összekeverjük. Egy kicsit híg masszát kapunk, de ez nem baj. Rákenjük a torta tetejére, majd hűtőben legalább negyed órát pihentetjük, ettől megdermed a máz a tetején.

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »